0

Wanneer je bestaande of verlopen contracten wilt verlengen, zou ik graag willen kunnen beschikken over de volgende mogelijkheden.

  • Als je een bestaand contract wilt verlengen, wil je in het huidige contract die mogelijkheid hebben om hetzelfde contact te kunnen verlengen (bijvoorbeeld met hetzelfde termijn) of te verlengen met andere termijn. Hiervoor zou een extra veld of knop wenselijk zijn
  • Mogelijkheid krijgen om een contact (bijvoorbeeld 3 jaar) dat bijvoorbeeld afloop per 31/12/2021 in oktober 2021 al verlengen. Zeker als het contact gunstiger is voor de klant. Dus bestaande contract stopt eerder en nieuwe gaat al per 1 nov in met nieuwe prijs. Verlengen met variabele ingangsdatum.
  • Je hebt 3 situaties die voor kunnen komen:

1 – Het contract wordt opgezegd, is duidelijk en einddatum is beëindiging

2 – Het contract loopt nog en wordt verlengd

3 – Het contract is inmiddels verlopen en wordt verlengd

De vraag is vervolgens bij 2 en 3 moeten we het huidige contract in dit geval opzeggen met een einddatum en een nieuwe met de nieuwe startdatum in het systeem zetten of moeten we simpelweg de startdatum van het huidige contract aanpassen waardoor je ook meteen informatie van het vorige contract zou verliezen.